Honlap Tartalom (Térkép)

  Ajánlás Magyarország Miniszterelnökének

Ajánlás Magyarország Miniszterelnökének!

 

·        Magyarország Miniszterelnökének a figyelmébe ajánlom ezt a kiadványt azzal a céllal, hogy legjobb szándéka szerint hasznosítsa a felértékelődött MAGYAR TITKOSSZOLGÁLATOKAT ország építő munkája során és érdekében, mivel az Ő igényessége és mindent átfogó széles látókörűsége az elsőszámú biztosítéka ennek.

·        Az ország gondjainak megoldásában, jövőjének építésében, a Miniszterelnök munkájának támogatásában a legkorszerűbb, a legsokoldalúbb és a legszélesebb hatáskörű eszköz, melynek hatékonysága függ ennek felismerésétől, arányos a törődéssel és a ráfordítással.

·        Egy országban megfelelő életminőségben, jó érzéssel élni (születni, tanulni, magyarnak lenni, gondolkodni, dolgozni, és meghalni) alapvetően csak megfelelő biztonságérzéssel lehet és érdemes.

·        A biztonságérzet összetett fogalom, melynek legalapvetőbb biztonsági eleme a nemzeti és a személyes értékeknek-érdekeknek, a mindennapok nyugalmának a biztosítása illetve védelme minden szempontból.

·        Ennek a védelemnek a színvonala, minősége, hatékonysága, eredményessége a mindenkori, gyorsan változó, összetett, jelentősen megváltozott szerkezetű biztonsági veszélyforrásoknak, kockázatoknak időbeni felismerésén, megelőzésén illetve a felhasznált védelmi szervezetek, személyek, eszközök és módszerek súlyozásán, kiválasztásán, tevékenységén múlik (nemzetbiztonsági, rendőri, katonai, stb). A mai és a jövő Magyarországának megelőző jellegű és  leghatékonyabb biztonságát elsősorban nem az „egyenruha és a fegyverek” biztosítják.

·        Ebben a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illetve közérthetőbben a magyar titkosszolgálatok illetékessége, alkalmassága, személyi- és tárgyi feltételei, módszerei és lehetőségei, értékei a legmagasabb szinten elsődlegesek, történelmi, jövőképi és nemzetközi szempontból is.

·        A létbiztonság, a jogbiztonság és a közbiztonság a komplex magyar nemzetbiztonság részei, melynek legmeghatározóbb őrei a nemzetbiztonsági szolgálatok, a katonai, a rendőri és más szervezetek mellett.

·        A szolgálatoknak az eddigi alapvetően védelmi szerepe mellett az ország politikai-társadalmi-gazdasági fejlődése érdekében történő hasznosításuk lehetőségét felismerve is célszerű szerepüket, tevékenységüket magasabb rangra emelni.

 

 

Várhalmi Miklós

 

utóirat: kérem és javasolom, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatainkat őrizze az alábbi szimbolikus versrészlettel jellemzett „nemzeti aranykincsként”:

 

„ Arany vagyok; minden piciny                                 Szoborban, műszerben, csatorna

morzsám az, minden porcikám;                                 mélyén egyformán lehetek;

gyűlölt és kártékony talán;                                   öröktiszta lényegemet

aranyból vannak bűneim.                                           nem fogja semmi rozsda.”

 

 

 

A PDF formátumú dokumentumok olvasáshoz,
az Adobe Reader program letölthető az alábbi helyről:

Megtekintés vagy letöltés: PDF formátumban, RTF formátumban
Nyomtatás Hivatkozás küldése
Honlap Tartalom (Térkép)

Dr. Várhalmi A. Miklós (PhD) * H-6500 Baja, Szarvas Gábor u. 3. * SKYPE név: vamiklos * Tel: +36-21-2525010 * Fax.: +36-79-326581 * varhalmi.miklos(kukac)baja(pont)hu